Híreink

/
Híreink
img_1

Diákmunkán túl, rugalmas lehetőségek a nyári szünet után- Elekes Péter Szövetkezeti Üzletágvezető a HR Portal oldalán

Még csak alig néhány hete kezdődött meg a diákmunka szezonja, de a cégek a munkaerő szervezés tekintetében nem dőlhetnek hátra, mert nyár végén a diákok visszatérnek az iskolába. Igaz, hogy ez a szezonális munkák végét is jelenti, de vannak olyan ágazatok, ahol szeptembertől sem áll meg az élet, humánerőforrásra folyamatosan szükség van. Honnan, és milyen foglalkoztatásban lehetnek még tartalékok?

Részletek
img_1

Digitális HR megoldásokról tartottunk workshopot a VII. Humánerőforrás Konferencián

Digitális HR megoldásokról tartottunk workshopot számos országos és helyi ismertségű HR szakember, cégvezető mellett a régió legrangosabb humánerőforrás szakmai konferenciáján. Az eseménynek már hagyománya van Pécsen. Ez volt a hetedik ilyen jellegű rendezvény, mely a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubjának szervezésében került megrendezésre a „Vezetés és stratégia a VUCA világban” címmel. 

Részletek

Ennyiért gályázhatnak idén a diákmunkások: csúcsfizetés várja őket az élelmiszerláncoknál

A nyár közeledtével egyre több tanuló érdeklődik nyári munka iránt, melynek kedvez, hogy a kormány 2022. januártól eltörölte a személyi jövedelemadó (SZJA) fizetési kötelezettséget, így a diákok megkereshető órabére több száz forinttal lehet több, mint az előző években. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a kedvezmény milyen hatással van a diákok motivációjára és foglalkoztatására, ezért felkerestünk több, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezetet, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat.

A Pannon-Work részéről Beleznay Kitti kirendeltségvezető-helyettestől megtudtuk, hogy az idei év elejéhez képest mintegy 35%-kal nőtt a budapesti taglétszám március végéig, de vidéken is emelkedést tapasztalnak.

Kattintson ide és olvassa el a teljes cikket a HelloVidék oldalán!

Részletek