Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Dr. Homonnay Géza, tulajdonosunk nyilatkozott a koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020-03-30

Tulajdonosunk, dr. Homonnay Géza véleménye a jelenlegi helyzetről.

Hogyan jellemeznéd a jelenleg kialakult helyzetet pár szóban?

 Az elmúlt 8-10 év zavartalan gazdasági növekedését nagyon gyorsan és váratlanul szakította meg a koronavírus járvány. Ennek gazdasági hatásai még csak nagy szórással becsülhetőek, de az biztos, hogy jelentős recesszió várható. Ez a legtöbb gazdasági szereplő számára rossz és mi sem vagyunk kivételek. Ezért a jelen helyzetben arra kell koncentrálnunk, hogy úgy tudjuk megőrizni a cég stabil helyzetét a válságban, hogy utána lehetőség szerint gyorsan reagálhassunk a keletkező lehetőségekre.

 

 

A túlélési intézkedések sajnos mindenkit érintenek, de azon fogunk igyekezni, hogy senkit se hozzunk lehetetlen helyzetbe. És hátha nyárra-őszre normalizálódik a helyzet és újult erővel folytathatjuk együtt.

 

 

 

Cégünkre ez milyen hatással van?

 Sajnos csökkennek és még csökkenni is fognak a megrendeléseink, bár nem mindenhol és minden ágazatban.  A bevezetett home office remélhetőleg védi kollégáink egészségét, nem csökkentve jelentősen a munka hatékonyságát. (Még az is lehet, hogy a vírus elmúltával is jó példa lehet ez bizonyos mértékig). Jósolni nehéz, az biztos, hogy gyorsan és rugalmasan kell reagálnunk az esetleges bevételkiesésekre a költségek csökkentésével is.

 

 

 

 

Az elmúlt héten többször is hallhattunk arról, hogy több százezren elveszthetik most a munkájukat. Mekkora jelentősége van ilyen helyzetben egy munkaerő közvetítő cégnek?

 

Szerintem most kevés a nyitott pozíció - ha akad a megrendelőinknél, azokat persze sokkal könnyebb betölteni. Az biztos, hogy az eddigi munkaerőpiaci helyzet gyökeresen meg fog változni és megszűnik a munkaerő által diktált piac. Erre kell készülnünk.

 

 

 

dr. Homonnay Géza

Pannon-Work Zrt. tulajdonos