Pannon-Work Ausztria (Österreich) english version

Válasszon, miben segíthetünk!

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők
Híreink Kapcsolat Történet Értékeink Adatvédelem
Híreink
Olvassa el sajtómegjelenéseinket és egyéb híreinket!
Részletek

A Pannon-Work Zrt. minősített foglalkoztatóként az elsők között bővítheti a harmadik országbeliek toborzási körét.

2021-11-16

A vészthelyzet ideje alatt a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására különleges szabályok vonatkoznak a 407/2021. (VII. 8.) Korm. rendelet alapján. Ez könnyítést jelent a cégeknek a kritikus munkaerőhiány megoldására. A meglévő toborzási kör - szerb és ukrán- kibővítési lehetőséget a nem szomszédos harmadik országbeli munkavállalókra is, csak azoknak a munkaerő-kölcsönzőcégeknek adott, akik megkapták a „Minősített foglalkoztató” címet.

A Pannon-Work Zrt. 2017. óta foglalkozik nem Európai Unió tagállamaiban élő munkavállalók toborzásával. Egyre keresettebbé válik az atipikus foglalkoztatásnak ez a formája a cégek részéről. Sok partnerünk él a lehetőséggel vagy igényli a megoldást ilyen formában a munkaerő pótlására. A cím ezért nem csupán a jövőbeli tevékenységünknek ad teret, hanem az eddigi munkánk minőségét is jelzi.

„Szigorú feltételek célja az, hogy a szóban forgó országokból érkező munkavállalók jogszabályszerű foglalkoztatása biztosított legyen. Érthető, hogy a minősített foglalkoztató nyilvántartásba vétele kiterjedt a szakmai, üzlet és jogi feltételek meglétének a vizsgálatára az adott munkaerő - kölcsönző cégnél. Mi megfeleltünk a feltételeknek, ami többek között tartalmazta, hogy a kérelem benyújtását megelőző üzleti évben az éves átlagos statisztikai létszámuk legalább 500 fő kellett legyen, és természetesen a vagyoni biztosíték letétbe helyezését igazolja a nyilvántartásba vétel.” - mondja Laczi Péter a Pannon-Work Zrt, operatív igazgatója.

Fontos megjegyezni, hogy akár a korábbi ukrán vagy szerb munkavállalói kör mozgósítása vagy az új rendszer szerinti harmadik országbeliek például vietnámiak foglalkoztatására is igaz, hogy nem minden cégnek ez a lehet a leghatékonyabb megoldás. A foglalkoztatási lehetőségek bővülésével együtt cégünk minden esteben az igények pontos és gyors feltérképezését tartja szem előtt. A munkaerő igény - nagyságának, időszakának, az erőforrások, a rendelési állománynak a - megismerésével tudunk komplex HR szolgáltató cégként a kölcsönzés, a harmadik országbeliek, a közvetítés, a toborzás, vagy szövetkezeti foglalkoztatás irányába mutató javaslatot adni.