Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Cégünk Kelet-Magyarországi régióvezetője, Farkas Tünde nyilatkozott a koronavírus miatt kialakult jelenlegi helyzetről

2020-12-21

Milyen változásokat hozott a koronavírus a régióban?

Az első hullám időszakához képest kisebb visszaesésről beszélhetünk, bár tapasztalataink szerint Kelet-Magyarországot az első hullám sem érintette olyan negatívan, mint a nyugati régiót. Partnereink visszajelzése alapján, továbbra is folyamatosak a megrendeléseik, állománycsökkenésre nem kell számítanunk.

 

Milyen várakozásaitok vannak a jövő évre, lesznek-e pl. beruházások a régióban? Mit jeleznek előre a partnerek?

A régióban, különösen Debrecen térségében számos beruházás kezdődik, illetve kezdődött, ami 2021-ben is folytatódik. Partnereink pozitív várakozással tekintenek a következő évre, különösen a II. negyedévtől kezdődően.

 

A KSH adatai alapján 4,4 százalékos volt a munkanélküliség a harmadik negyedévben. Mit tapasztaltatok, valóban ekkora munkanélküliséget éreztetek a régióban?

A térségeben nem érezzük jelentősnek a munkanélküliség növekedését. Jelentkezőink száma kb. ugyanolyan mértékű, mint korábban. A különbség inkább abból adódik, hogy sokan kivárnak, nem szeretnének most váltani, stabilabbnak érzik, ha maradnak az eredeti munkahelyükön, így inkább csak a lehetőségek iránt érdeklődnek, kevésbé van mögötte komolyabb változtatási szándék.