Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Herczeg Károly, cégünk Dél-Dunántúli régióvezetője nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

2020-12-14

Milyen változásokat hozott a koronavírus a régióban?

A tavasszal tapasztalható leállások, nagymértékű visszaesések a 2. hullámban mindeddig szerencsére nem következtek be. Partnereinknél a megrendelések folyamatosak voltak, kivétel egyedül a turizmus területe volt, ahol sajnos a nullára estünk vissza, hiszen a legtöbb szálloda bezárt. A termelő cégek azonban - főleg az év vége felé – szinte „teljes gőzzel” mentek, ami sokszor nagy kihívást állított elénk a toborzás területén – szerencsére sikerrel vettük az akadályt.

Milyen várakozásaitok vannak a jövő évre, lesznek-e pl. beruházások a régióban? Mit jeleznek előre a partnerek?

Nagy még a bizonytalanság, megbízóink sokszor csak hetekkel látnak előre. Összességében azért bizakodó mindenki, hogy a vírus-helyzet enyhülése után egy konjunktúra fog jönni.

A KSH adatai alapján 4,4 százalékos volt a munkanélküliség a harmadik negyedévben. Mit tapasztaltatok, valóban ekkora munkanélküliséget éreztetek a régióban?

Valamivel nőtt a munkára jelentkezők száma, így érezhető a vírus hatása, de azért még most is vannak városok, pl. Zalaegerszeg, Szombathely, ahol nem könnyű munkaerőt találni. Sokan keresnek alkalmi munkákat is, bízva abban, hogy a pandémia enyhülése után vissza tudnak menni korábbi munkahelyükre vagy szakmájukba. Addig azonban fontos ezen munkavállalóknak, hogy gyors és legális pénzforráshoz jussanak, amiben segítségükre tudunk lenni.