Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Vidéken lassulás, Budapesten nem jellemző a leállás

2020-12-10

Közép-Magyarországi régióvezetőnk, Sánta Noémi nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

Milyen változásokat hozott a koronavírus a régióban?

Vidéken lassulást és kivárást eredményezett. Budapesten és vonzáskörzetében az első hullám tapasztalataiból építkezve kevésbé voltak partnereinknél fennakadások, leállásokkal egyáltalán nem kellett számolnunk.

Partnereink az első hullámot követő időszakot felkészülésre, alkalmazkodásra fordították, így jelenleg is a hatályos rendelkezéseknek megfelelő intézkedések betartása mellett folyamatosan növekednek a létszámigények. Fizikai munkaerő tekintetében a közvetítés kissé csökkent, a kölcsönzés azonban teljes egészében visszaállt a pandémia előtti volumenre.

 

Milyen várakozásaitok vannak a jövő évre, lesznek-e pl. beruházások a régióban? Mit jeleznek előre a partnerek?

Kecskeméten a Mercedes a második negyedév elejére jelentős létszám felvételére készül. Ennek következményeként a hozzájuk beszállító cégek körében is hirtelen növekedésre számítunk.

Szolnokon is több nagyobb beruházás van kilátásban, a kivárás után ugrásszerű növekedésre számítunk. Pest megyében a 2021-re tervezett beruházásokban csökkenést, visszalépést nem tapasztalunk, így pozitívan tekintünk a jövő évre.

 

A KSH adatai alapján 4,4 százalékos volt a munkanélküliség a harmadik negyedévben. Mit tapasztaltatok, valóban ekkora munkanélküliséget éreztetek a régióban?

A vírus által érintett szekciókból szokatlanul nagy számú jelentkezőket kell kezelnünk a meghirdetett állásajánlatainkra. Viszont ez a vírus előtt is már tapasztalható szakképzett munkaerőhiányt nem orvosolja.