Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Tolerancia napja

2020-11-16

Az UNESCO kezdeményezésére 1995 a tolerancia éve volt, amikor nagyszabású nemzetközi kampányt szerveztek a tolerancia és az erőszakmentesség jegyében. 1995. november 16-án az UNESCO tagállamai elfogadták a tolerancia elveiről szóló nyilatkozatot és az ezzel kapcsolatos akciótervet. A tolerancia nemzetközi napja ebből az eseményből nőtte ki magát, 1996 óta minden évben nemzetközileg megtartott ünnepnap.

November 16-a lett tehát a tolerancia napja, melynek elsősorban az a célja, hogy a világnap segítségével felhívjuk az emberek figyelmét az intolerancia terjedésére és veszélyeire. A Pannon-Work cégcsoport is ebben a szellemben működik, hiszen sok megváltozott munkaképességű, diák és nyugdíjas kolléga dolgozik nálunk országszerte.

Cégünk HR vezetőjét, Greiner-Csapó Júliát kérdeztük, hogy miért foglalkoztat a Pannon-Work megváltozott munkaképességű munkavállalókat, mennyire jó munkaerők és mennyire lehet rájuk számítani?

„Büszkén mondhatom, hogy Munkatársainkban él a Pannonosság érzése, ami immár az identitásunk része. Nemcsak közös és kitartó munkánk, hanem szervezeti fejlődésünk eredménye is. Az emberi kölcsönhatások formálják, melyeknek meghatározó szereplői is a megváltozott munkaképességű Munkatársaink. Sokszínű, diverz munkaszervezet a Pannon-Work vállalkozási csoport és ez lehetőséget ad arra, hogy egymástól tanuljunk, új látásmódot kapjunk és innovatív megoldásokat kínáljunk Partnereink részére. Ez a változatosság teszi lehetővé, hogy minden munkatársunk, így a megváltozott munkaképességű Kollégáink is a legjobbat hozzák ki magukból, és aktív, értékteremtő tagjai legyenek csapatunknak! Munkájukat odaadással, lelkesedéssel és proaktívan végzik nap, mint nap még ebben a sok szempontból nehéz évben is!

Természetesen jelentős gazdasági előnyt is hordoz magában a rehabilitációs foglalkoztatás, azonban HR vezetőként ugyanilyen súllyal bír számomra az általuk képviselt tudás, eredményes munka és tapasztalat, amivel gazdagítják szervezetünket.”

Balog Lajos, a Pannon-Work rehabilitációs üzletágvezetője pályakezdő kora óta a foglalkozási rehabilitációban tevékenykedik. Fő célja, hogy a gazdasági előnyök mellett, a társadalmi felelősségvállalás is kapjon megfelelő hangsúlyt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával. Arról kérdeztük mi az, ami hajtja Őt nap mint nap, hogy – miként Ő mondta -, izgalmas feladatait ellássa?   

„Nagyon szeretem az egyensúlyra való törekvést a foglalkoztatási rehabilitációban. Kihívás, hogy az emberséget a szociális közeget, a gondoskodást, a figyelmet is tudjam biztosítani, ugyanakkor a erős jogszabályi háttér ismerte elengedhetetlen, ahol hibázni nem lehet. Ezeknek az egyensúlya, komplexitása teszi feladatomat nap mint nap izgalmassá. Az emberek hálásak, ha sikerül eredményt egy-egy átvilágítás során elérni. Amikor juttatásokat, kedvezményeket megkapják amire már eddigi is jogosultak lettek volna. A cégük pedig ezzel együtt jelentős megtakarítást érhet el. Tehát együtt van jelen a munkámban az emberi és a gazdasági, munkavállalói és a munkáltatói érdek egyaránt.”

A Szombathelyen lévő Pannon-Work irodát Nemes Orsolya Krisztina vezeti, akit arra kértünk, meséljen kicsit arról, milyen érzés megváltozott munkaképességűként dolgozni a Pannon-Worknél.

„Számomra az elfogadás azt jelenti, hogy egyenrangú félként bánnak velem. Nem hátrányként kezelik a korlátaimat, hanem úgy fogják fel, hogy ők másban jobbak, mint én, én pedig másban vagyok jobb, mint ők.

Nem éreztetik velem, hogy megváltozott munkaképességű vagyok. Az viszont tény, hogy ha bármikor az állapotomból fakadóan pihenésre volt szükségem, gond és probléma nélkül kaptam lehetőséget otthoni munkavégzésre. Ez hatalmas segítség számomra.  Nagyon örülök, hogy a PW ennyire komolyan felkarolta a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának ügyét. Gyakorlatilag minden partnerének felkínálja, hogy éljen a lehetőséggel, mert hiszen nem csak gazdasági előny a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, hanem ez a fajta társadalmi felelősségvállalás nagyfokú presztízs növekedést is eredményez. Hiszen az a cég, aki ebbe időt, energiát fektet, az érintett munkavállalók szemében mindenképp növeli az ázsióját, és hosszú távon nagyobb megbecsülésnek fog örvendeni. Emiatt is örülök, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak.”

"A tolerancia nem azt jelenti, hogy az ember nem elkötelezettje a saját meggyőződésének. Sokkal

inkább azt jelenti, hogy elítéli más meggyőződések elnyomását vagy üldözését."

John Fitzgerald Kennedy (Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke)