Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

A megváltozott munkaképességűek - Gazdasági érdeken innen és túl

2020-09-02

A megváltozott munkaképességűek száma Magyarországon több, mint fél millióra tehető. A Magyar Nemzet írása szerint, tíz év leforgása alatt 18%-ról 42%-ra nőtt a foglalkoztatásuk. Jelenleg (szerk. 2019-es évi adat) a munkaerő piacon 150 ezer ember dolgozik ebből a célcsoportból és még legalább ennyi ember él megváltozott munkaképességűként, akit munkához lehetne segíteni.

A megváltozott munkaképességűek száma Magyarországon több, mint fél millióra tehető. A Magyar Nemzet írása szerint, tíz év leforgása alatt 18%-ról 42%-ra nőtt a foglalkoztatásuk. Jelenleg (szerk. 2019-es évi adat) a munkaerő piacon 150 ezer ember dolgozik ebből a célcsoportból és még legalább ennyi ember él megváltozott munkaképességűként, akit munkához lehetne segíteni. 

Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása a felelősségvállalás nemes feladata mellett, amivel segítő kezet nyújt a foglalkoztató cég, jelentős gazdasági előnyöket is hordoz magában a munkaadó számára is.   

Elmondható, hogy az utóbbi időben a foglalkoztatási helyzet jelentősen javult ezen a téren.

Nézzük a hátterét!

· A magyar lakosság egészségi állapota ugyan jóval lassabban javul, mint az Európai Unió többi tagállamában, azonban, ha minimálisan is, de összességében csökken a tartós betegek száma.

· A szigorúbb komplex minősítési rendszer bevezetése és az erre épülő pénzbeli ellátás rendszerének reformja miatt jelentősen csökkent a megváltozott munkaképességűek száma.

· A kormány intézkedései hozzájárultak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának növeléséhez, elsősorban a nyílt munkaerőpiacon. Ide tartoznak elsősorban a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók részére kialakított “anyagi ösztönzők”: A rehabilitációs hozzájárulás mértékének jelentős növelése 2010-ben vagy a szocho kedvezmény bevezetése.

· A különböző Európai Uniós programok szintén hozzájárultak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási arányának növeléséhez. Beszélhetünk itt az akár 100%-os bérköltség támogatásról, illetve adaptációs (akadálymentesítést elősegítő) beruházásokra kiírt pályázatokról, ami a munkáltatók számára szólt. Ezt erősítette a Kormányablakon keresztül igényelhető „Bértámogatás megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása esetén” nevű programja is.

· A kormány 2020-at a fogyatékosság évének is nevezte, mely mutatja, hogy országos szinten is kiemelt figyelmet kapnak a megváltozott munkaképességű emberek.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya, jelentősen elmarad az Európai Uniós átlagtól.  A felzárkózás ívelése a vírusveszély miatt megtorpant. Elsősorban azon munkavállalókat érintette hátrányosan a pandémiás helyzet, akik nem tudták munkájukat otthon végezni, tehát elsősorban fizikai, gyártás területén dolgozókról van szó. Több munkáltató a vírus kirobbanása elején, egy átfogó, teljes dolgozói állományra kiterjedő foglalkozás egészségügyi kockázat elemzést végzett. Ennek révén felmérték, hogy melyik dolgozó veszélyeztett erősebben a koronavírus által. (pl. szív- és érrendszeri, tüdő- és légzőszervi, daganatos megbetegedések, cukorbetegség, immunbetegség, vese- és májbetegedések, transzplantáció). Ezt követően a megváltozott munkaképességűeknek több, mint 50%-át érintette a következő intézkedések egyike: munkaidőátszervezés, fizetés nélküli szabadság igénybevétele, fizetett szabadnapok igénybevétele, állásidő bevezetése stb.

A munkáltatók a munkában lévő dolgozói védelmére a következő óvintézkedéseket hozták meg: higiénés folyamatok erősítése, munkafelületek fertőtlenítése, kézfertőtlenítők kihelyezése, gyakoribb takarítás. A műszakok és a dolgozók találkozásának csökkentése.

Amint a cégeknél kialakult a higiénés protokoll, úgy engedték vissza a tartós betegséggel rendelkező dolgozóikat. Azonban több megváltozott munkaképességű nem akart újra visszatérni a munkahelyére.  

A cégek életében a vírus helyzet, jelentős anyagi kiadással járt és úgy néz ki újabb hullámra kell felkészülni.

Hogyan tud a Pannon-Work Zrt. a cégek számára a költségmegtakarításban segíteni? 

A leírt tendenciákat és korábbi tapasztalatainkat alapul véve egy külön üzletágként indítottuk el a rehabilitációval kapcsolatos szolgáltatásokat, mely a legoptimálisabban kapcsolja össze a munkavállalót és munkaadót. A cégek számára a belső átvilágítás vagy rehabilitációs audit és a foglalkozás egészségügyi szempontból történő munkakörök felmérése a hatékony tervezést segíti. A rehabilitációs audit révén jelentős költséget tud egy vállalat megtakarítani, ezzel is csökkentve a járvány általi kiadásokat.