Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Országos helyzetkép az újraindulást követően

2020-08-17

A Pannon – Work cégcsoport a koronavírus kitörésével együttjáró humánkockázatot komolyan kezelte Ügyfelei és Munkatársai szempontjából egyaránt. Rendkívül gyorsan, egyik napról a másikra átállt az online működésre. Partnereivel telefonon, e-mailben, webes felületeken, munkavállalók esetében plusz még social média csatornákon keresztül is biztosította a hatékony, kétirányú kommunikációt. Virtuális térben vált intézhetővé többek között a diákok online előregisztrációja, a kölcsönzött munkavállalók pedig elektronikusan is közölhetnek jognyilatkozatokat a Pannon-Work felé.

A Pannon – Work cégcsoport a koronavírus kitörésével együttjáró humánkockázatot komolyan kezelte Ügyfelei és Munkatársai szempontjából egyaránt. Rendkívül gyorsan, egyik napról a másikra átállt az online működésre. Partnereivel telefonon, e-mailben, webes felületeken, munkavállalók esetében plusz még social média csatornákon keresztül is biztosította a hatékony, kétirányú kommunikációt. Virtuális térben vált intézhetővé többek között a diákok online előregisztrációja, a kölcsönzött munkavállalók pedig elektronikusan is közölhetnek jognyilatkozatokat a Pannon-Work felé.

Az ország gazdasági szerkezete, lüktetése a COViD 19 vírus betörése előtt is régiónként látható eltérést mutatott. Ezek a különbségek az újranyitás azonosságai mellett is felfedezhetőek. A kollégák megfogalmazása szerint a vészhelyzet első szakaszában szokatlan jelenség volt tapasztalható az irodáikban. Míg egy korábbi – gazdasági - válság esetén a kínált munkahelyek drasztikus lecsökkenése mellett a munkaerőpiacon túlkínálat jelentkezett, addig most az első szakaszban a régiók nagy részében sem állást keresők nem jelentkeztek, sem munkaerő igény nem volt. Egy rövid időre befagyott minden.     

Az ellentmondások is jellemző velejárói ennek a helyzetnek. Van olyan országrész az északnyugati régióban, ahol a vészhelyzetben megnövekedett a termelés, mert más országokból is ide érkeztek a megrendelések. A különböző országrészeket nézve kevés kivétellel elmondható, hogy az ügyfélforgalom mára beindult az irodáknál. Elsősorban diákok, de alkalmi és állandó munkát keresők száma is megszaporodott.

Szintén általános volt a cégek részéről az a „védelmi reakció” -  a munkaerő megtartása érdekében -, hogy átálltak munkaidőkeretben történő foglalkoztatásra, részmunkaidős foglalkoztatásra, home office -ra, illetve több partner is részt vesz az állami bértámogatási programokban, így például a támogatott, csökkentett munkaidős foglalkoztatásban. Ezen pályázatok benyújtásában igény esetén a Pannon-Work is segítséget adott a Partnereknek.

Az ország keleti részében a tapasztalat szerint a termelés leállt egy időre, kezdetben csökkent munkaidővel indult, majd fokozatosan tért vissza a korábbi kerékvágásba. Az ország délnyugati részén nem volt jellemző a leállás, de az új munkaerő felvételét leállították, ami azóta már többé- kevésbé újra indult. Itt is és máshol is a nyugdíjas dolgozók munkavégzését szüneteltették, szerencsére az is a megszokott módon működik.

Az online regisztráció bejáratott a diákoknál, azonban hasznos személyesen ellátogatni irodákba, így van mód megbeszélni ráérési idejüket, illetve, hogy milyen munkát szeretnének vállalni. Tudnak találkozni a projektvezetővel is, aki teljeskörű tájékoztatást ad az adott munkáról. Budapesten és vidéken, szinte mindenhol érezhető, hogy a munkavállalók, legyen diák vagy felnőtt örömmel fogadták, hogy irodák nyitott ajtókkal fogadják és személyesen is intézhetik ügyeiket. Azért van olyan dunántúli iroda is, ahol az emberek óvatossága jobban érezhető. Ebből is adódik, hogy a diákmunka később indult a korábbiakhoz képest. De elindult! Sok diák szeretne dolgozni menni, valószínű, ők sem szeretik a bezártságot, azonban az idei nyáron nehezebb számukra munkát biztosítani. Ennek oka, hogy a cégek részéről a diákmunka megrendelési volumene is vegyes országos szinten.  A déli országrészről elmondható, hogy a kölcsönzési igény már visszaállt.

Az összegzés során láthattuk, vannak eltérések, hogy mennyire gyorsan állnak vissza a cégek a régi   kerékvágásba, habár ez teljesen nem is lehet, hiszen sok minden átalakul. „Van olyan partner, akihez most kezdnek begyűrűzni a vírus okozta gazdasági nehézségek, így az előre tervezett nyári diákmunkát teljesen visszamondták” – nyilatkozott az észak-dunántúli régió egyik munkatársa. Ugyanitt a felnőtt munkakínálatok száma is csökkent. A partnerek nem mernek, nem tudnak hosszú távra tervezni. Az igények napi szinten változnak. A kisalföldi részen a gyárak nagyon óvatosak, nem vállalnak kockázatot új munkavállalók felvételével.

Meglepő, hogy a Pest közeli régióban a felnőtt munkavállalók inkább telefonon érdeklődnek, sőt az érdeklődés is kevesebb. Nem így a délkeleti irodában, ahol az ügyfélforgalom folyamatosan növekszik. Több helyen nem volt leállás a veszélyhelyzet idején sem. A kiskereskedelmi partnerek működése folyamatos volt az Őrség szomszédságában is. Az irodák ügyfélforgalma megfelel a most elvárhatónak, sőt talán kicsit erősebb is annál. Ilyen szempontból azonosságot látunk a Tisza- part egyes városaival, ahol a cégek szintén működtek a vészhelyzet alatt.

A jelentős számú, munkát vállalni kívánókat türelemre kell kérni a Bakony fővárosában, mivel a cégek többségére még a kivárás jellemző.  Az ország fővárosában a kereskedelemi munkahely kínálatban tapasztalható visszaesés. A munkavállalók száma a korlátozások előtti időszakhoz hasonlóan alakul. Vannak olyan ügyfelek, akik a megnövekedett jelentkezőszám első körös kezelésével, az előszűréssel bízzák meg a Pannon-Work Zrt-t, mivel a saját csapatukkal nem győzik. A bizalom sokat számít a Hajdúságban is, mert akikkel volt korábban is együttműködés a karantén alatt, azok mostanra emeltek az első félévi megrendeléseikhez képest.

Kicsi országunk sokszínűségét a leírtak is altámasztják. Ma sokkal több váratlan, kiszámíthatatlanabb helyzettel találkozunk. A Pannon-Work kollégái felkészültek arra, hogy a meglévő tudásuk átvizsgálásával válasszák ki a legjobb megoldást, ha szükséges új tudás megszerzésével adjanak magas szintű támogatást Partnereik részére.