Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Cégünk Közép-Magyarországi régióvezetője, Sánta Noémi nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

2020-05-04

Mennyire lehet érzékelni a régiótok gazdasági életében a koronavírus hatását?

A Közép Magyarországi régióban egyelőre nem érezzük olyan nagy mértékben a vírus okozta negatív hatást.

Azokkal a cégekkel, akikkel mi üzleti kapcsolatban állunk, működésüket kisebb mértékben lassították, de termelnek, működnek tovább.

A nyugdíjas és diák foglalkoztatás esett vissza. Sem a nyugdíjas, sem a diák nem vállal most szívesen munkát, és a cégek sem ezeket az atipikus foglalkoztatási formákat választják a működésükhöz.

 

A régiótokban milyen változásokat eszközöltek a Partnerek ebben az időszakban? (pl. létszámcsökkentés stb.)

A cégek leálltak a toborzással. Azoknál a cégeknél, ahol szükséges a folyamatos működéshez több emberi erőforrás, vagy kiestek a nyugdíjasok vagy a diákok, ott már maguk is meg tudják oldani a toborzást. A piac egyik napról a másikra átfordult. Hirtelen megnövekedett a kínálat a kereslettel szemben.

Partnereink jelentős részénél nem történt leállás, ezáltal tömeges elbocsátás sem. Kisebb mértékben előfordul az állásidő, azoknál a cégeknél, akik gyártása összefüggésben van az autóiparral, illetve azoknál, ahol az egészségügyi állapot felmérés során hőemelkedést észlelnek. De az állásidőn lévők létszáma alacsony.

Partnereink gondosan odafigyelnek a munkavállalók egészségére, higiénia szabályok betartására. Van olyan partnerünk is, aki már bevezette az üzem területére a kötelező maszk használatát, amit természetesen ő biztosít naponta a munkavállalóinak.

 

Mi mit tudunk tenni ennek segítésére, milyen megoldásaink vannak?

Mi is áttértünk a Home Office-ra, de továbbra is rugalmasan elérhetőek vagyunk Partnereink számára.

Az online térben is tudjuk a szolgáltatásainkat zökkenőmentesen működtetni, akár online interjúztatással, online szerződéskötéssel, online megbeszélésekkel.

Home Office-ban is Társ a munkában!

Sánta Noémi

Pannon-Work Zrt. régióvezető

Közép-Magyarország