Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Cégünk Észak-Dunántúli régióvezetője, Szenftner Balázs nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

2020-04-23

Mennyire lehet érzékelni a régiótok gazdasági életében a koronavírus hatását?

Az Észak-Dunántúli régióban működő cégeket is érinti a vírus negatív gazdasági hatása. Az autóipari beszállítók nagy száma miatt, gyakorlatilag minden piaci szereplő érintett közvetlen vagy közvetett formában. Az élelmiszeriparban megnövekedett igény ellenére, a diákmunkák terén is jelentős visszaeséssel számolunk.

 

A régiótokban milyen változásokat eszközöltek a Partnerek ebben az időszakban? (pl. létszámcsökkentés stb.)

A Partnereink és a látókörünkben lévő gazdasági szereplők nagyon széleskörűen reagáltak a bevételkiesés okozta kihívásokra. Elsőkörben szabadságok kiadásával próbálkoztak a cégek. Sajnos a létszámleépítés, a részmunkaidő, a fizetésnélküli szabadság is több helyen előfordult. A munkavállalók egészségére, a biztonságos munkavégzésre egyöntetűen odafigyel mindenki.

 

Mi mit tudunk tenni ennek segítésére, milyen megoldásaink vannak?

A felmerülő nehézségekre igyekszünk - Partnereinkkel együtt - megoldásokat kialakítani. Olyan konstrukciókat dolgozunk ki, ami a jelenlegi helyzetben az adott cég számára a legoptimálisabb, költséghatékony és a jövőre nézve a munkavállalók lojalitását is növelheti. 

Az online világ adta lehetőségeket igyekszünk maximálisan kihasználni. Skype-on folynak az interjúk, Teams-en a megbeszélések és sorolhatnám még az alkalmazott eszközöket. Amit lehet személyes kontaktus mellőzésével oldunk meg.

Szenftner Balázs

Pannon-Work Zrt. régióvezető

Észak-Dunántúl