Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Cégünk Kelet-Magyarországi régióvezetője, Farkas Tünde nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

2020-04-15

Mennyire lehet érzékelni a régiótok gazdasági életében a koronavírus hatását?

A Kelet-Magyarországi régiót egyelőre még nem érte el jelentős mértékben a koronavírus okozta negatív hatás. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a betegség nem gyűrűzött be annyira, mint a nyugati régióban. A nyugdíjas foglalkoztatás teljesen szünetel, illetve diákmunkák terén is visszaesés mutatkozik, de egyes szegmensekben, például a termelőcégeknél, az élelmiszeriparban továbbra is folyamatos a foglalkoztatás.

 

A régiótokban milyen változásokat eszközöltek a Partnerek ebben az időszakban? (pl. létszámcsökkentés stb.)

Egyelőre vagy nem eszközöltek változásokat, vagy kizárólag enyhe mértékben. Tapasztalataink szerint a biztonsági intézkedésekre minden Partnerünk gondosan odafigyel, mindannyian valljuk, hogy az ember a legfontosabb érték. Létszámcsökkentések helyett inkább elsődlegesen a munkafeladatok átszervezésével igyekeznek reagálni a megváltozott helyzetre, illetve vannak olyan pozíciók, melyekre továbbra is keresünk jelölteket, de a munkába állás ideje 2-3 hónappal tolódik. Létszámnövekedés esetén igyekszünk az online tér adta lehetőségeket kihasználni, gyakorlatilag a teljes felvételi folyamat lebonyolítható ezen a módon.

 

Mi mit tudunk tenni ennek segítésére, milyen megoldásaink vannak?

Bár mindannyian otthonról dolgozunk, továbbra is elérhetőek vagyunk és rendelkezésre állunk a Munkavállalók, a Partnerek és a Jelentkezők számára. A felvételi interjúkat skype-on vagy egyéb online módon végezzük, ahogy a szerződéskötésekre is elektronikusan kerül sor. Amennyiben valamelyik Partnerünk arra kényszerül, hogy csökkentse állományát - akár a saját, akár a Partner alkalmazásában álló Munkavállalók esetén – igyekszünk számukra megfelelő megoldást találni, egyéb lehetőségeket biztosítani.

Farkas Tünde

Pannon-Work Zrt. régióvezető

Kelet-Magyarország