Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Laczi Péter, operatív igazgatónk is nyilatkozott a koronavírus miatt kialakult helyzetről

2020-03-30

Hogyan jellemeznéd a jelenleg kialakult helyzetet pár szóban?

Az autóiparban már a vírus elterjedése előtt is érezhető volt a gazdasági visszaesés. Sajnos a koronavírus a gazdaságnak is teljesen betette a kaput. A gazdasági szereplők nagyrészét érinti a visszaesés, de mindenkit érint egészségügyileg.

A legfontosabb az egészségünk védelme, illetve a gyors alkalmazkodás, mert azon cégek tudják ezt az időszakot átvészelni, akik tudnak az új helyzethez igazodni.

 

Cégünkre ez milyen hatással van?

Home office-t eddig is alkalmaztuk a szervezeten belül, most kötelezővé tettük. Természetesen ez a működést nem befolyásolja. Partnerekkel, munkavállalókkal a kapcsolattartás, e-mail-es, telefonos, videohívás formájában történik.

Több megbízást vesztettünk, de akiket tudunk és vállalja áthelyezünk másik munkahelyre. Sajnos a csökkenés nagyon meredek, és még nincs vége. Koncentrálunk természetesen azon szektorokra, ahol szükséges a munkaerő biztosítása, melyben vannak lehetőségeink. Kereskedelem, gyógyszeripar, agrárium, informatika.

 

Az elmúlt héten többször is hallhattunk arról, hogy több százezren elveszthetik most a munkájukat. Mekkora jelentősége van ilyen helyzetben egy munkaerő közvetítő cégnek?

A fent említett szektorokba vannak kereséseink, a mi szerepünk az lehet, hogy ezen álláshelyeket mielőbb kompetens személyekkel töltjük be. Bízunk abban, hogy a mély recesszió rövid ideig tart, és hasonló gyorsasággal tér vissza a korábbi gazdasági helyzet, bár azzal tisztában kell lenni, hogy olyan, mint volt, már sohasem lesz.

Laczi Péter

Pannon-Work Zrt. operatív igazgató