Pannon-Work Ausztria (Österreich)

hir title

ÁlláshirdetésekMunkaadóknakCégünkrőlBefektetők

Herczeg Károly, cégünk Dél-Dunántúli régióvezetője nyilatkozott a jelenlegi helyzetről

2020-04-27

Mennyire lehet érzékelni a régiótok gazdasági életében a koronavírus hatását?

A Dél-dunántúli régióban számtalan turisztikai helyszín van, ahol nagyon sok partnerünk vette igénybe szolgáltatásunkat. Sajnos ezeknél a cégeknél – többnyire szállodák, vendéglátóhelyek, fürdők – éreztette legelőször negatív gazdasági hatását a koronavírus. A különböző gyárak, üzemek nagy többségében azonban folytatódott a termelés, s ezeknél nem volt tapasztalható nagyobb mértékű visszaesés. Ahol volt is 1-2 hetes leállás a gyártásban, a termelés már újraindult, s igénybe is veszik tőlünk a munkaerőt.

 

A régiótokban milyen változásokat eszközöltek a Partnerek ebben az időszakban? (pl. létszámcsökkentés stb.)

A tömeges létszámleépítés szerencsére nem volt tapasztalható partnereinknél. Sajnos elbocsájtás volt 1-1 helyen, de ez nem volt nagy mértékű, és inkább a szabadságolás, állásidő alkalmazása volt tapasztalható. Többnyire kivárnak a gazdasági szereplők, s a nehezen betoborzott, képzett dolgozókat igyekeznek megtartani, legyen az saját állomány vagy bérelt munkaerő. Nincsenek könnyű helyzetben a cégek, hiszen egyszerre kell szembenézni egy egészségügyi helyzettel és egy gazdasági vonzattal.

 

Mi mit tudunk tenni ennek segítésére, milyen megoldásaink vannak?

Úgy gondolom, ahogy „békeidőkben” is, úgy egy ilyen válsághelyzetben különösen fontos szerepe van a rugalmas foglalkoztatási formáknak. Ezeknek teljes palettájával rendelkezünk, s meglévő vagy leendő partnereiknek személyre szabottan tudunk ajánlani ezek közül, elérve ezáltal adminisztrációs terheik csökkenése mellett akár jelentős költségmegtakarítást is.

Herczeg Károly

Pannon-Work Zrt. régióvezető

Dél-Dunántúl