Költségek csökkentése

/
/
/
Költségek csökkentése
költséghatékony, szolgáltatás, outsourcing, munkaerő-kölcsönzés, hr szolgáltatások

8 módszer a költséghatékonyság elérésére alkalmazásstratégiák segítségével


Alább láthatnak 8 gyakorlati stratégiát, hogyan használhatják az alkalmazási stratégiájukat költségeik csökkentésére és szervezeti teljesítményük növelésére.
 
 1. Fix költségeiket tegyék variálhatóvá

  Ha az Önök cége hasonló a legtöbbhöz, akkor a munkaerő jelenti a legnagyobb kiadást a mérlegükön. Hogy minimalizálják ezt a kiadást, alkalmazzanak egy tervezett alkalmazási modellt. Csökkentség az állandó személyzet számát a mindennapi működéshez szükséges minimumig. Ekkor szerződjenek egy képzett munkaerő-közvetítővel, hogy rövidt ávon alkalmazott, képzett munkaerővel egészítsék ki állandó személyzetüket, így elérve az elvárt és szükséges teljesítményt. Ez a módszer különösen hatékony ipari munka esetén, valamint technikai és professzionális projekteknél egyaránt.

 2. Felejtsék el a túlórázást

  Túlórázni egy rendkívül költséges módja a munka elvégzésének. 20%-kal vagy akár még többel csökkenthetik a munkaerővel kapcsolatos költségeket, ha nagyobb mennyiségű munka esetén rövid távon alkalmazott munkavállalókat vesznek fel.

 3. Csökkentsék képzési költségeiket, hasznosítsanak újra

  A képzés költséges folyamat – és nem csak a kemény költségekre gondolunk. Emellé még jön az új alkalmazottakkal járó alacsony teljesítmény és a silány minőség puha költsége. Csökkentsék képzési költségeiket és javítsák minőségüket és teljesítményüket képzett rövid távú alkalmazottak felvételével. Szoros együttműködésben egy munkaerő-kölcsönzővel, belépést nyernek olyan jelöltekhez, akik jól képzettek és tapasztalattal rendelkeznek az Önöknél szükséges készségek terén. Hogy tovább növeljék teljesítményüket, dolgozzanak együtt munkaerő-kölcsönzőjükkel, hogy kidolgozzanak egy kezdeti orientációt és képzést új alkalmazottaik számára.

 4. Adják át adminisztratív terheiket

  Ha rövid távon alkalmaznak közvetlen felvétel helyett, minden fizetéssel és juttatásokkal kapcsolatos feldolgozási és adminisztratív teher áthárul a cégükről a munkaerő-kölcsönzőre.

 5. Csökkentsék a felvételi hibák kockázatát

  Egy nem megfelelő alkalmazott felvétele kétszer vagy akár hétszer annyiba kerülhet, mint egy évnyi fizetése. A munkaerő-kölcsönző cégek egy szigorú felmérési folyamatot alkalmaznak mind rövid távú, mind közvetlen felvétel esetén, amely növeli az esélyét, hogy a megfelelő embert közvetítik ki Önökhöz. A legtöbb esetben nemcsak egy olyan embert küldenek, akinek megvannak a szükséges készségei és tapasztalata, de még a személyiségjegyei is illenek az Önök munkakörnyezetébe. Hogy tovább csökkentség a felvételi kockázatot, vegyék igénybe munkaerő-kölcsönzőjük garanciáit.

 6. Csökkentsék a költségeket alkalmazottak felvételével

  Kapacitási korlátaik sok költség forrásai lehetnek. Ezek a korlátok befolyásolhatják egy telephely átvételét vagy a vezető termelékenységét. Személyzetük szűkösségét csökkentsék azzal, hogy megfontolják további átmeneti vagy hosszú távon alkalmazott személyzet felvételét. Ha segítségükkel adminisztratív támogatást tudnak biztosítani, az felszabadítja kulcsalkalmazottaikat, hogy a lényegi feladatokra koncentráljanak (így nemcsak alkalmazottaik lesznek termelékenyebbek, de az adminisztratív munka elvégzése is kevesebb költséggel jár). Vegyenek fel további személyzetet, hogy csökkentsék kapacitási korlátaikat és növeljék termelékenységüket. Alkalmazzanak további technikai és szakmai személyzetet, hogy projektjeik megfelelően haladjanak. A megfelelő plusz emberek alkalmazásával a munka hatékonyabban lesz elvégezve, kevesebb adminisztratív gonddal és kevesebb költséggel.

 7. Vegyék igénybe a munkaerő-kölcsönző HR képességeit

  Ha az alkalmazási stratégiáik elvonják kulcsalkalmazottaik figyelmét, hagyják a munkaerő-kölcsönzőjükre a felmérés, interjúztatás és ellenőrzés feladatát. Tapasztalatukkal felszabadíthatják személyzetüket, hogy ők konkrét problémákra koncentrálhassanak, és így csökkenthetik a toborzásra szánt időt.

 8. Hárítsák el a kiégéssel kapcsolatos költségeiket

  Hárítsák el a kiégéssel kapcsolatos költségeiket